Hjem / Blog / Fyringsolie prisudvikling

Fyringsolie prisudvikling

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at fylde sin tank op med fyringsolie.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at det sandsynligvis bliver dyrere endnu.

Derfor er det i høj grad værd at holde øje med den generelle prisudvikling på området og i denne artikel kan du blive klogere på, hvor du kan orientere dig om den.

Forstå markedet

For at kunne følge prisudviklingen på fyringsolie er det ikke nok at holde øje med de generelle priser på olie. Du skal også kunne følge markedet og de leverandører, der sælger fyringsolie.

Måske kommer der pludselig et nyt firma, der gerne vil have kunder og derfor tilbyder en stor velkomstrabat? Eller måske har din faste leverandør økonomisk krise på andre områder og derfor hæver de prisen på din fyringsolie?

Der kan være mange grunde til udsving i prisen på fyringsolie og de generelle oliepriser er ikke de eneste.

Forstå varen, for olie er ikke bare olie

Olie tønderJo, olie er i princippet bare olie og du skal have et ganske specielt fyr, hvis du ikke kan bruge den billigste olie, leverandørerne tilbyder. De vil naturligvis gerne have dig til at købe en dyrere specialolie, som de kan kalde mange ting – ofte er der tale om en specialolie, der enten egner sig specielt til din type bolig (villa, sommerhus eller andet) eller også er det en specialolie, der er særlig god for miljøet.

Begge dele passer sikkert, men hvis du går efter den billigste handel, så skal du også gå efter den billigste fyringsolie. Læs mere i en artikel fra bladet Penge & Privatøkonomi, som du finder et link til senere i denne artikel.

Følg prisudviklingen nøje

Du kan følge den generelle prisudvikling på flere forskellige måder. Dels ved at holde øje med brancheorganisationen Energi og Olieforum, der er en sammenslutning af de fleste danske olieproducenter og tankstationer.

På deres hjemmeside (adressen følger senere) kan du følge den generelle prisudvikling, men kun på månedsbasis. Men du gør også klogt i at holde øje med dagsprisen på fyringsolie, for den kan (ligesom benzin) ændre sig fra dag til dag.

Tjek din lokale leverandør, men tjek også andre leverandører og hvis du (naturligt nok) ikke kan gennemskue den aktuelle dagspris, grundet rabatter og tilbud, så tjek en leverandør, der hedder Lavprisolie – de har en dagspris uden nogle skjulte rabatter og betingelser – du får et link til firmaet senere.

Tjek kun prisudviklingen i Danmark

Der er ingen grund til at tjekke priserne på fyringsolie i udlandet, for du skal nemlig betale ekstra afgifter, hvis du f.eks. henter fyringsolie i Tyskland – og du skal betale bøder, hvis du ikke gør det og bliver opdaget.

Links:

Energi og Olieforum, hvor du kan følge prisudviklingen på fyringsolie måned for måned helt tilbage til 1970 (Og faktisk har fyringsolie været dyrere end den er i dag, nemlig i maj og juni 2008, men det er en anden historie):

drivkraftdanmark.dk/Priser-og-Forbrug/Fyringsolie-udvikling.aspx

Leverandøren Lavprisolie, hvor der altid er en fast pris inklusive moms, afgifter og levering: http://www.lavprisolie.dkBemærk dog, at de ikke nødvendigvis er den leverandør der sælger olien billigst. De er blot dem hvor det er nemmest at gennemskue prisen. De ligger dog altid i den billigere ende af skalaen, så helt galt går du ikke.

Se også

OK fyringsolie

Hvis du har et oliefyr, så betyder det, at du jævnligt har brug for fyringsolie …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *