Hjem / Blog / Fyringsolie dagspris

Fyringsolie dagspris

Følg dagsprisen på fyringsolie

Hvis din bolig bliver opvarmet af et oliefyr, kan det være en god idé at holde sig opdateret på priserne på oliepriserne. Priserne kan nemlig komme til at spille en væsentlig rolle for dig og din økonomi.

Priserne på fyringsolie kan svinge en hel del fra den ene dag til den anden, og det kan derfor være en god idé jævnligt at holde øje med dem.

Hvis du kunne tænke dig nogle brugbare tips og tricks til, hvordan du holder styr på alt fra priser på fyringsolie til hvilken leverandør, der ligger i toppen, så bør du skimte denne artikel igennem.

Priserne der er nævnt i teksten, er fra dagen hvorpå artiklen blev skrevet, og kan derfor se anderledes ud i dag.

Det er heldigvis ikke besværligt selv at tjekke priserne, der på forskellige sites bliver opdateret hver eneste dag.

Mange variable danner rammerne for olieprisen

Når en vare skal have fastsat en pris, er der mange variable der spiller ind, i forhold til, hvad den bør koste. Skal du eksempelvis købe en pose kaffe, er prisen af kaffen også fastsat efter, hvad emballagen har kostet at producere, hvad det har kostet at få fløjet kaffen til Danmark og mange andre ting.

Præcis de samme faktorer spiller ind, når det kommer til fyringsolie. Olien i sig selv er i princippet ret billig, og koster kun omkring 3 kr. pr. liter, når den købes direkte fra et raffinaderi. Til gengæld hænger dagsprisen på olien meget sammen med den amerikaske dollar, da det er den valuta der primært bliver benyttet, når man handler med fyringsolie.

Hvis den amerikanske dollar pludselig begynder at stige, så gør prisen på fyringsolien ligeså. Omvendt falder prisen på olien også, i takt med at den amerikanske dollar falder. Dollaren kan falde og stige markant fra dag til dag af mange forskellige årsager.

Ydermere er der en hel del faste afgifter på fyringsolien i Danmark. Af disse afgifter udgør moms den største part, hvilket vil sige at omkring en femtedel af den pris vi betaler for fyringsolie, er moms.

Afslutningsvis skal det firma der producerer olien, også have en indtjening. Typisk ligger denne indtjening på omkring 1 kr. pr. liter, men den faktor kan også ændre sig en hel del, da mange faktorer kan spille ind, når det handler om, hvad oliefirmaet skal tjene.

Prisforskelle på fyringsolie

Som regel kan du få en billigere dagspris på fyringsolie, jo større en mængde du køber af gangen. Dette kræver dog oftest, at du køber et kvantum på mere end 1000 liter. Her gælder det, som med så mange andre varer, man kan købe, at der er mængderabat.

Selvom olien i bund og grund er det samme, lige meget hvor du køber den, så kan prisforskellen variere en hel del fra leverandør til leverandør. Prisen kan samtidig variere meget fra årstid til årstid, hvor du som ofte vil kunne få billigere olie om sommeren, end du kan i efteråret og om vinteren. Det skyldes, at efterspørgslen om vinteren er langt større grundet de kolde temperaturer, og firmaerne derfor kan sætte deres priser markant op.

Da leverandørerne samtidig lægger avance, som er deres fortjeneste, oven i deres egen indkøbspris af olien, er der ikke en fastsat dagspris på fyringsolie, som alle de forskellige olieleverandører følger.

Et par gode råd, der gør det lettere for dig at danne overblik

Hvis du tænker, at det både er et uoverskueligt og tidskrævende projekt for dig, at skulle google dig frem til samtlige rabatordninger og prissammenligninger på fyringsolie, så findes der heldigvis et par gode tommelfingerregler for nemme og gratis løsninger på nettet, så du ikke misser de gode besparelser.

Først og fremmeste kan du holde øje hos Energi og Olieforum, der er en brancheforening for danske olileverandører og servicestationer. De holder dagligt og månedligt notits omkring hvordan priserne på fyringsolie udvikler sig, så du kan danne dig et mere overordnet billede af, hvor hurtigt udviklingen går.

Derudover kan du gå efter den leverandør, som hedder Lavprisolie (se link i bunden af artiklen). Denne leverandør går uden om diverse rabatter i forhold til startpakker eller medlemsbonsser. På den måde er der mindre tvivl og mere gennemsigtighed i forhold til deres priser.

Lav dit forarbejde grundigt

Det første du bør gøre, hvis du ønsker at spare penge på fyringsolie, er at sætte dig ind i priserne hos de forskellige leverandører.

Man kan let have tendens til, at vælge det første og det bedste, som kommer frem på Google, hvis man skal ud og købe noget nyt, hvad end der er tale om olie eller andre varer.

Selvom det ikke ud ad til ser ud som om, der er kæmpe forskel på priserne af olie, så kan der alligevel være en hel del penge at spare årligt.

Det er derfor en god idé, at du sætter dig ind i, hvad den samlede udgift for olien kommer til at blive. Nogle leverandører tilbyder måske gratis levering, men det er langt fra sikkert, at det bliver billigere for dig, da den samlede pris kan ende med at være høj.

Naturligvis kan du ikke lave en præcis beregning af, hvad prisforskellen vil være hos de forskellige firmaer, da priserne hurtigt kan ændre sig. Dog kan du godt tjekke anmeldelser af de forskellige firmaer, for at finde ud af, hvor det som oftest er billigst og ligeledes hos hvilket firmaer, der bliver ydet den bedste service.

Få automatisk info

Hos mange leverandører kan du tilmelde dig en service, så de sender dig en e-maile eller en SMS om, hvorledes prisen ser ud på gældende tidspunkt. På den måde slipper du for at benytte unødvendig tid på hele tiden at undersøge selv, hvordan de forskellige priser ligger hos leverandørerne. Her følger links på en række af de leverandører, som tilbyder denne service:

Ekstra tips til dig med oliefyr

Ud over at være opmærksom på priserne på olien, er der også andre ting du kan stille op, for at minimere udgifterne ved et oliefyr.

Er din bolig ikke isoleret ordentligt, kan du komme til at bruge langt flere penge på opvarmning, end nødvendigt. Ved at få isoleret din bolig bedst muligt, slipper du for at betale ekstra penge for olie til dit oliefyr, hvis varmen siver lige ud af alle hjørner og kanter i huset.

Sørg ligeledes for at få lavet et årligt tjek af dit oliefyr af en fagmand. På den måde kan det pointes ud, hvis dele af oliefyret bør udskiftes eller repareres, så du slipper for at betale en væsentlig større sum, hvis fyret pludselig bryder sammen, fordi du ikke fik det tjekket og fikset i tide.

Links

Energi og Olieforum laver, som nævnt, opdateringer af priserne på olien både dag for dag og måned for måned. Prisudviklingen fra dag til dag og måned til måned kan ses på de to nedenstående links.

www.drivkraftdanmark.dk/Priser-og-Forbrug/Fyringsolie.aspx

www.drivkraftdanmark.dk/Priser-og-Forbrug/Fyringsolie-udvikling.aspx

Hos lavprisolie.dk kan du altid se den faste pris på fyringsolie inklusiv moms. Det vil altså sige, at du ikke vil blive forvirret af diverse tilbud man ellers kan få, af den ene eller den anden slags.

Selvom selskabet skilter meget med at være gennemskueligt og lige til, er det ikke ensbetydende med, at de er de billigste. Mange andre selskaber, der kører med starttilbud eller andre rabatter, kan sagtens være billigere, selvom prissætningerne er mere komplicerede

Se også

OK fyringsolie

Hvis du har et oliefyr, så betyder det, at du jævnligt har brug for fyringsolie …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *