Hjem / Blog / Billig fyringsolie

Billig fyringsolie

Hvis du anvender fyringsolie til opvarmning af boligen, så er du vel bekendt med, at det ikke er en billig post i budgettet – hvilket varme i det hele taget ikke er på vores breddegrader. Når du skal ud og anskaffe ny fyringsolie, er der dog nogle tiltag, du kan foretage, for at formindske din varmeregning.

Fyringsolien har som så mange andre produkter en varierende pris, så det gælder om at slå til, når der er størst mulige besparelser for dig som forbruger. Vi har her samlet en oversigt, som er nyttig for dig, der gerne vil spare mest muligt, når du køber fyringsolie.

Den varierende markedspris på fyringsolie

Ligesom andre produkter, hvor olie er en del af selve produktet, så har fyringsolie en meget varierende pris. Denne er til dels påvirket af oliens priser, valutakurser, udbud og efterspørgsel, ligesom inflationen har sin indvirkning på den endelig pris. Fyringsoliens pris og inflationen har dog på ingen måde en parallel kurve.

Selve olieprisen svinger fra dag til dag, ligesom valutaen kører op og ned. Efterspørgslen er faldet over en årrække, i takt med at mange har fået anden varmekilde såsom fjernvarme. Det er en faktor, der falder heldigt ud for dig som forbruger. Når efterspørgslen falder, kommer leverandørerne til at kæmpe mere om kunderne. Det medfører, at priserne presses ned – eksempelvis i form af tilbud og store kampagner.

Hvis du tager et kig inde på websiden, der tilhører Drivkraft Danmark, vil du kunne se en oversigt over fyringsoliens varierende priser helt tilbage fra år 1970. Det er så smart sat op, at du kan se, hvad den pågældende pris i det pågældende år ville have svaret til i dag, hvis man regner inflationen med. Det giver dig et redskab til bedre at vurdere, om du har fat i et godt tilbud.

Gå efter specielle tilbud og kampagner

Eftersom du som forbruger har forholdet mellem udbud og efterspørgsel til din fordel, vil du opdage, at du rigtig mange steder kan gøre brug af tilbud. Lad derfor være med at købe fyringsolie til fuld pris, blot fordi du godt kan lide at bruge den sædvanlige leverandør.

Der skelnes især mellem disse rabatter:

  • Velkomstbonusser til nye kunder
  • Kampagner til eksisterende kunder
  • Velkommen tilbage-tilbud
  • Mængderabat
  • Onlinerabatter

Velkomstbonusser til nye kunder

De forskellige virksomheder hiver i kunderne og prøver på at lokke dem fra deres konkurrenter. Derfor kan du mange steder støde på tilbud, der er ekstraordinære og som kun gælder for nye kunder. Gør du brug af sådan et tilbud hos hver af de leverandører af fyringsolie, som der er på markedet, har du allerede sparet en betydelig sum penge.

Velkommen tilbage-tilbud

De er dog klar over, at dette vil friste de vågne kunder. For at vinde dig tilbage, kan du ofte finde velkommen-tilbage-tilbud. Disse er ofte ikke med lige så benhårde rabatter, som dem til helt nye kunder, men det er dog rabatter, der tydeligt kan mærkes.

Kampagner rettet mod eksisterende kunder

Nogle af leverandørerne prøver også på at holde fast i dig med næb og klør. Det kan vise sig ved, at de meget ofte laver kampagner, hvor prisen på fyringsolie er sat ned i en begrænset periode.

Mængderabat

Vær også opmærksom på, om nogle af leverandørerne kører med mængderabat. Nogle gange kan du nemlig spare mere pr. liter, hvis du køber mere ad gangen. Det kræver selvfølgelig, at du punger ud med et større beløb til at starte med, men på den lange bane har du til gengæld sparet nogle penge.

Online rabatter

Hvis du bestiller din fyringsolie på nettet, kan du ofte høste lidt ekstra rabatter her. Det er simpelthen en rabat, som er baseret på, at du betjener dig selv. Det er nemt at bestille via nettet, så her kan du hurtigt spare et par hundrede kroner, eller hvad beløbet lyder på, ved det aktuelle tilbud.

Det kan ofte ikke betale sig at blive hos den samme leverandør

Laver du et godt baggrundstjek på aktuelle tilbud og kampagner, som i øvrigt ikke behøver at tage ret lang tid, vil du hurtigt finde ud af, om det kan betale sig at blive hos din nuværende leverandør – i denne omgang. Bemærk at selvom denne måske har det bedste tilbud to omgange i træk, så er det bestemt ikke sikkert, at det er dem, der løber med prisbaskeren næste gang.

Sæsonpræget prisstigninger

Vær også opmærksom på, at fyringsolie har en tendens til at være billigere om sommeren end om vinteren, hvilket i høj grad er påvirket af, at efterspørgslen på fyringsolie er større om vinteren. Dette gælder endda for den samme leverandør, hvis du kigger priser i begge årstider. Det kan derfor i flere tilfælde betale sig at være i god tid med at bestille fyringsolie.

Finde den indre handelsmand/kvinde frem

Nogle gange kan du være heldig, at du kan forhandle med leverandøren om fyringsolien. Det kan dreje sig om alt fra selve fyringsoliens pris, leveringen af det eller måske en kredit ordning. Da de er sultne efter kunder, er nogle derfor til at rokke lidt med. Det er måske ikke alle og måske ikke kæmpe summer, det der kan spares, men hver en krone tæller, som man siger.

Kan du eksempelvis få leveret gratis, så har du fået en billigere varmeregning i budgettet. Kan der presses 5 % af prisen på fyringsolien, så sparer du også noget der. Et godt træk vil være, at du undersøger de forskellige leverandørers aktuelle tilbud og kampagner, som du kan gøre brug af. Er du glad for din nuværende leverandør, kan du spørge dem, om de vil give et prismatch – eller måske en ekstra lille gulerod, mod at du forbliver kunde hos dem.

Et sted, du også kan bruger til at forhandle med, er mængden. Desto mere fyringsolie du vil købe, desto større værdi har dit køb for leverandøren, og desto større chance er der for, at du kan presse literprisen nedad. Uanset om prisen presses ned, så sparer du på selve leveringen, hvis denne ikke tilbydes gratis, da du har længere mellem leveringerne, hvis du køber mere ad gangen.

Gå efter den billigste olie

I mange sammenhænge, kan man fristes til at tænke, at kvalitet og pris hænger sammen. Når du har et produkt som fyringsolie, så er dette dog i reglen ikke tilfældet. Fyringsolie har stort set samme brændingsværdi, uanset hvilken leverandør, du køber det ved. Fald derfor ikke i fælden om, at den dyre fyringsolie brænder bedre eller er af bedre kvalitet. Stort set alt det fyringsolie, der findes på det danske marked, er i store træk det samme produkt.

Der kan dog være små afvigelser. Går du eksempelvis efter en fyringsolie, der er sammensat således, at den er bedre for miljøet, så vil dette produkt naturligvis skille sig ud fra mængden. Det vil prisen til gengæld også.

Den miljørigtige fyringsolie

Olie er generelt ikke kendt for at være miljøets bedste ven. Men vil du gerne skåne miljøet mest muligt. Så er der dog nogle faktorer, du kan vælge ud fra, som gør din fyringsolie mere miljøvenlig. En af de ting, som du kan kigge på, er indholdet af svovl. Svovl er med til at sode skorstenen til, ligesom den er en stor faktor for mængden af røggas, der bliver udledt af skorstenen.

Samtidig vil en mindre mængde af svovl i olien kunne medføre, at dit forbrug af fyringsolie falder. Der kan derfor være penge at spare her også.

Køb fyringsolie med additiver

Hvis du er taktisk, så vælg en fyringsolie med additiver. Denne olie er nemlig mere skånsom for dit oliefyr. Additiver er et stof, der bliver tilsat olien for at undgå, at der kommer aflejringer i fyret, og at fyret soder til. Dette er også et aspekt, der bør tages med, når du kigger på fyringsolier.

Er olien tilsat additiver, kan du nemlig i mange tilfælde spare penge på vedligeholdelse af fyret. Når du passer godt på dit oliefyr, så holder det også længere. Der vil derfor gå længere tid, før du skal ud og investere i et nyt oliefyr.

Slagplan for køb af fyringsolie

For at opsummere, så er der en klar guide til, hvordan du navigerer rundt på markedet for fyringsolie – og slipper afsted med at betale de laveste priser.

  1. Vær i god tid, når du skal købe fyringsolie, så du kan slå til på det helt rigtige tidspunkt.
  2. Gå som udgangspunkt ud fra, at det ikke kan betale sig, at blive hos din nuværende leverandør grundet de mange tilbud rundt omkring.
  3. Indhent tilbud fra samtlige leverandører.
  4. Bestil online og spar penge på betjeningen eller kontakt dem og forsøg at forhandle om prisen – særligt hvis det er for, at din eksisterende leverandør ”skal have lov” at beholde dig som kunde mod nogle særlige rabatter.

Vi håber, at du med denne guide føler dig bedre udrustet til at finde og gøre brug af det bedste tilbud på fyringsolie. Vær kritisk og lav dit baggrundstjek, hvorved du har de bedste forudsætninger for at gøre en suveræn handel.

Se også

OK fyringsolie

Hvis du har et oliefyr, så betyder det, at du jævnligt har brug for fyringsolie …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *