Hjem / Blog / Sipdril fyringsolie

Sipdril fyringsolie

Nogen gange støder man på tilbud, der næsten er for gode til at være sande.

Du kan f.eks. købe Sipdril – også kaldet RE-CO 2.0 fyringsolie og spare hele 1500,- danske kroner.

I denne artikel fortæller vi hvem der sælger olien og hvorfor du skal holde dig langt væk fra det.

Er det rigtigt at jeg kan spare 1500,- danske kroner?

Det er fuldstændig korrekt, at du kan købe 1000 liter Sipdril/RE-CO 2.0 fyringsolie inkl moms og transport til dit hjem 1500,- kroner billigere end den gængse udsalgspris på fyringsolie.

Sipdril fyringsolie er en dårlig ideDer er to steder i Danmark, hvor du kan købe denne olie – det ene firma hedder Wood4you, ligger i Skævinge på Sjælland og leverer som sagt til dit hjem.

Det andet firma hedder Energicenter Syd og befinder sig i Rødekro i Sønderjylland.

Det skal dog nævnes, at Energicenter Syd lige nu melder ”udsolgt” af denne fyringsolie på deres hjemmeside og det er der måske en god grund til. (Under alle omstændigheder finder du adresserne på disse to firmaer nederst i denne artikel.)

Er det godt?

Sipdril olie kan ødelægge fyretSvaret er kort og godt nej. Der er slet ikke tale om fyringsolie, som du kender det, for det er et produkt, der er udviklet af et engelsk firma, der har specialiseret sig i olie til boringer på boreplatforme.

Selvom firmaet Wood4you hævder at det er lige så brugbart og i lige så god kvalitet som almindelig fyringsolie, så viser en artikel i fagbladet ”Fritidsmarkedet” fra 2010, at olien kan indeholde farlige stoffer og at det absolut ikke anbefales i stedet for fyringsolie. (Du finder links til både den ovennævnte artikel og det engelske firma længere nede i denne artikel.)

Er det ulovligt?

På Wood4you’s hjemmeside står der, at denne fyringsolie ikke er at betegne som farligt gods, hvilket almindelig fyringsolie ellers er. Derfor kan det transporteres som madolie, skriver de videre. Det er sikkert rigtigt og det er der jo så ikke noget ulovligt i. Men vi skulle mene, at det er ulovligt at sælge noget, der ikke er den rigtige vare. For der er som sagt ikke tale om almindelig fyringsolie, men om et restprodukt fra en anden produktion.

Kan det betale sig?

Kan Sipdril fyringsolie betale sig?Umiddelbart er der naturligvis op til dig, om du vil tage chancen, spare penge og så ikke vide, hvad du reelt putter i din tank. Der er endnu ingen yderligere undersøgelser af produktet, der kan vise for eller imod brugen af det.

Det skal også lige nævnes at fagbladet ”Fritidsmarkedet” er et blad, der først og fremmest læses af folk, der er beskæftiget i landbruget, så derfor er nyheden om det alternative produkt måske ikke kommet den almindelig forbruger for øre. Uanset hvad, så synes det mærkeligt at dette produkt ikke anerkendes som fyringsolie af den oprindelige producent i England.

Vores råd er, at du finder en leverandør af billig normal fyringsolie i stedet.

Links:

Firmaerne, hvor du kan købe olien:
Wood4you i Skævinge på Sjælland: http://www.wood4you.dk/product.asp?product=28
Energicenter Syd i Sønderjylland, der altså p.t. melder udsolgt af olien: http://www.energicentersyd.dk/shop/fyringsolie-5c1.html

Artiklen i Maskinbladet fra 2010 om olien:
http://www.e-pages.dk/maskinbladet/330/4%29

Og her adressen på det engelske firma, der producerer olien:
http://www.sip.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=92

Se også

OK fyringsolie

Hvis du har et oliefyr, så betyder det, at du jævnligt har brug for fyringsolie …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *