Hjem / Blog / Bedre fyringsolie priser

Bedre fyringsolie priser

Fyringsolie er for mange mennesker en nødvendighed og således noget man bliver nødt til at købe med jævne mellemrum.

Derfor er priserne naturligvis vigtige, for hvad der er sparet, er tjent, som et gammelt ordsprog siger.

I det følgende kan du finde ud, hvordan priserne på fyringsolie er sammensat og hvordan du holder øje med dem.

Forstå prisen på fyringsolie

Som det er med mange varer, så handler prisen jo først og fremmest om det, der kaldes udbud og efterspørgsel. Det vil sige, at jo flere mennesker, der gerne vil have en vare, jo højere bliver prisen. Og hvis der ikke er ret mange varer, så stiger prisen også.

Bedre fyringsolie priserHvis vi tager fyringsolie som konkret eksempel, så vil det altså være dyrere under en barsk vinter (for dér har folk i den grad brug for varme) end om sommeren (hvor det i højere grad er prisen på aircondition, der stiger).

Derudover er prisen afhængig af valuta, for al fyringsolie bliver faktisk afregnet i den amerikanske dollar. Så med en lav dollarkurs har vi billigere fyringsolie og med en høj dollarkurs dyrere fyringsolie.

Reager på prisen

Priserne på fyringsolie skifter dag for dag og måned for måned. Det er derfor ikke alene vigtigt, at du holder øje med prisen, men også at du fylder din tank op med fyringsolie lige på det rigtige tidspunkt og således til den rigtige pris.

Så får du et godt tilbud, er det værd at undersøge markedet og måske tage imod det – men vent ikke for længe, for løber du pludselig tør for fyringsolie og vinteren har ramt Danmark, så kan det blive ekstra dyrt både at købe og ikke mindst at få leveret.

Find oplysninger om prisen

Månedlige priser på fyringsolieDer findes en hjemmeside, som ikke alene offentliggør prisen på fyringsolie hver dag, men også samler priserne i letforståelige grafer én gang om måneden.

Der er tale om den generelle pris på fyringsolie og ikke nødvendigvis den pris, du kan få hos din lokale leverandør, men derfor er det alligevel en god rettesnor i forhold til forskellige tilbud og du finder internetadressen senere i denne artikel.

Derudover kan du tilmelde dig en række informationstjenester hos de forskellige leverandører, så du på daglig basis kan få information om den aktuelle pris.

Priser er til forhandling – nogen gange

Enhver vare er til salg og enhver vare burde være til forhandling, men det er ikke sådan mere, at vi står og handler personligt, når vi køber fyringsolie. Imidlertid kan du stadig gøre en god handel, hvis du sætter dig ind i de enkelte leverandørers bonusser og rabatter.

Det kan nemlig oftest ikke betale sig at have den samme leverandør hele tiden, simpelthen fordi mange leverandører give rabatter til nye kunder. Der er oven i købet også mange leverandører, der belønner ”gamle” kunder, når de igen køber fyringsolie hos dem. Således kan du opnå rabat hver gang, hvis du f.eks. skifter mellem tre eller fire forskellige leverandører hele tiden. Og på den måde kan du – mere eller mindre – styre prisen.

Links:

Energi og Olieforum, hvor du kan følge prisudviklingen på fyringsolie måned for måned: http://www.eof.dk/Priser-og-Forbrug/Fyringsolie-udvikling.aspx

Se også

OK fyringsolie

Hvis du har et oliefyr, så betyder det, at du jævnligt har brug for fyringsolie …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *